Welke stappen moet ik doorlopen voor mijn eerste portefeuille?

Nadat je een Matti-rekening geopend hebt, ontvang je een welkomstmail met alle logingegevens. Eens ingelogd op het Matti-platform (klik op "Login" op www.boleromatti.be), kan je aan de slag gaan.

Je ziet op het inlogscherm 3 stappen.

  1. Om een portefeuille op jouw maat voor te kunnen stellen, is het noodzakelijk dat Matti je eerst goed kent. Bepaal daarom je portefeuilleprofiel door een korte vragenlijst in te vullen. Je krijgt vragen over je kennis en ervaring met ETF's, je financiële situatie en je beleggingsdoelstellingen (je horizon, je appetijt voor risico,...). Zo wordt je maximale portefeuilleprofiel bepaald. Wil je toch een lager portefeuilleprofiel, dan kan je dat in het eindscherm altijd aangeven. Weet je nog niet goed wat ETF's zijn, de producten waarin Matti belegt? Neem dan zeker eerst een kijkje in de Academy. Je moet namelijk slagen op de kennistest om met Matti aan de slag te kunnen gaan. Weet waarin je belegt, da's niet alleen Matti's motto, maar ook dat van tal van succesvolle beursgoeroes.
  2. Schrijf een eerste bedrag over naar je Matti-rekening. Matti kan al een portefeuille voor je samenstellen vanaf amper 1.000 euro!
  3. Vervolgens kan je in je eerste portefeuille investeren. Bepaal het bedrag dat je wil investeren. Kies eventueel enkele voorkeuren (niet verplicht!). Matti stelt je dan een gespreide portefeuille van ETF's voor. Je ziet meteen wat het je kan opbrengen in een positief, neutraal of negatief beursklimaat en hoe je portefeuille gespreid is over obligatie-ETF's, aandelen-ETF's en cash. Wil je graag investeren in deze portefeuille? Ga dan naar de volgende stap. Daar krijg je het geschiktheidsoverzicht: een duidelijk overzicht van het advies dat Matti je geeft met de voorstellen voor de ETF's die aangekocht zullen worden en alle gedetailleerde kosten. Zodra je hebt aangegeven dat je dit volledig gelezen hebt en akkoord gaat, kan je doorgaan naar het volgende scherm. Daar moet je de orders die Matti voorstelt, ondertekenen. Dat kan opnieuw met de itsme-app of met de Bolero-digipass voor bestaande Bolero-klanten. Vervolgens worden je orders naar de beurs gestuurd. Is de beurs open, dan zal je na een paar minuten je portefeuille op je scherm zien. Is de beurs gesloten? Dan worden je orders uitgevoerd zodra de beurs opengaat.