Wat is itsme®?

De vier Belgische grootbanken (KBC, Belfius, ING en BNP Paribas Fortis) en drie telecomoperatoren (Proximus, Telenet en Orange Belgium) hebben de krachten gebundeld in het consortium Belgian Mobile ID met als doel een mobiele identiteit te ontwikkelen. Het resultaat is de app itsme®.

De itsme®-app is een mobiele versie van je identiteitskaart; jouw identiteitskaart wordt als het ware ingebouwd in jouw smartphone. In plaats van overal andere wachtwoorden, gebruikersnamen, kaartlezers te moeten gebruiken om op internet actief te zijn, kan je dankzij itsme® overal met een en dezelfde code inloggen, transacties bevestigen en officiële documenten ondertekenen. 

Itsme werkt alleen als je gebruik maakt van 3 elementen: je smartphone, je sim-kaart en je unieke itsme®-code. Die unieke combinatie zorgt ervoor dat je in alle veiligheid via de itsme®-app jouw identiteit digitaal kunt bewijzen.  Meer informatie over itsme en hoe je de app kunt installeren vind je op de website van itsme®

Bij Matti kan je gebruik maken van je itsme®-app om in te loggen, transacties te ondertekenen of je advies/openingscontract officieel te handtekenen.