Kan ik beleggen voor mijn (klein)kinderen met Matti?

Nu de spaarrentes op een historisch laag peil staan, beginnen meer en meer (groot)ouders naar beleggen te kijken om hun oogappels een financieel duwtje in de rug te geven. Bij Matti is het mogelijk om te beleggen voor je (klein)kinderen, maar je houdt wel best rekening met een paar zaken. 
 
Bij Matti kan je makkelijk onder 1 rekening verschillende portefeuilles aanmaken bv. voor elk van je (klein)kinderen. Matti volgt dan elk van die portefeuilles op en zal je via een alert op de hoogte houden of aanpassingen wenselijk zijn. Je kan zelf kiezen of je verschillende of dezelfde voorkeuren of portefeuilleprofiel hanteert voor elk van de portefeuilles. 
 
Elke portefeuille moet met minstens 1.000 euro starten. Nadien kan je telkens met 500 euro bijstortingen doen. Maandelijks via een automatische opdracht beleggen kan niet, daarvoor heeft KBC wel andere beleggingsoplossingen
 
Een Matti-effectenrekening aanmaken op naam van een minderjarige kan niet. Je houdt de Matti-rekening op eigen naam aan, maar kan desgewenst de opbrengst van de portefeuille schenken wanneer je dat het meest gepast acht. 
 
Kom je in de tussentijd te overlijden, dan wordt de Matti-rekening meegenomen in je nalatenschap en zijn er wel successierechten aan verbonden. Via een testament kan je dan wel regelen dat de portefeuille naar je (klein)kind gaat.