valentijn-copy.png)

Liefde op het eerste gezicht

Valentijnsdag staat voor de deur. Jaarlijks kopen we op 14 februari massaal kilo's chocolade en wenskaarten. We lopen bloemenwinkels plat voor het perfecte boeketje rozen en we trekken onze beste kleren aan voor een romantisch restaurantbezoekje. Of je nu fan bent van Valentijnsdag of niet, het blijft leuk om een geliefde te verrassen met een geweldig cadeau. Diamonds are a girl’s best friend! Alleen, de meest romantische dag van het jaar zal u dit jaar flink meer kosten, want ook Valentijn ontsnapt niet aan de inflatie.

14 Feb 2023

Laten we daarom dit jaar eens iets anders doen. Iets anders, maar toch hetzelfde. De liefde van de man en de vrouw gaat tenslotte toch door de portefeuille. Zou het niet leuk zijn om dit jaar eens een ETF cadeau te doen? Een origineel geschenk dat in waarde kan stijgen. Zeker nu de aandelenmarkten het de afgelopen maanden zwaar te verduren kregen door de renteverhogingen van de ECB en de inflatiedruk.

iShares MSCI France UCITS ETF EUR Acc

Hoewel Valentijnsdag niet meteen een categorie is waar Matti rekening mee houdt, lijkt het toch of deze ETF speciaal voor Valentijn is gemaakt. Verleiden in de liefde is een kunst die de Fransen tot in de puntjes beheersen en deze ETF belegt enkel en alleen in Franse ondernemingen.

Twijfel je of je voor je partner parfum of een zijden das van Hermès gaat kopen, of staan er eerder schoonheidsproducten, een computerspel, een nieuwe auto of een mooie zonnebril op de verlanglijst? Deze ETF heeft het allemaal. LVMH spant de kroon en heeft een gewicht van 11,85% binnen deze ETF. Terwijl L’Oreal en Essilorluxottica elk respectievelijk 5,07% en 3,10% van de portefeuille voor hun rekening nemen. Daarnaast vind je er ook nog vertegenwoordiging van de bedrijven Renault, Ubisoft, Hermès en Worldline terug.

Zie ik een match?!

Heb je bij de categorie Regio’ voor Frankrijk gekozen, dan is er een grote kans dat Matti bovenstaande ETF voor je selecteerde. Deze ETF wordt aangeboden door iShares (een merk van BlackRock) en streeft ernaar het rendement te volgen van een index die, zoals eerder aangehaald, enkel uit Franse ondernemingen bestaat.

iShares MSCI France ETF EUR Acc., opgericht en geïntroduceerd op 5 september 2014, heeft net geen 60 miljoen euro vergaard met de 65 aandelen die hij in zijn mandje opvolgt. Industrie en luxeconsumentengoederen vormen de topsectoren binnen deze ETF, met respectievelijk 21,29% en 19,80%, gevolgd door gezondheidszorg (11,15%) en basisconsumentengoederen (10,27%).

Het rendement over de afgelopen drie jaar bedraagt 24,67%. Tenslotte geeft ‘UCITS ETF’ aan dat deze ETF voldoet aan een strenge Europese regulering. Het is een soort keurmerk ter bescherming van de beleggers.

Elke ETF uit het Matti-universum heeft zo zijn eigen verhaal en geeft dat extra tikkeltje eigenheid aan jouw portefeuille. Wil jij graag een extra Valentijn-portefeuille opstarten, dan helpt Matti je graag verder.