matti-verjaardag-banner.png)

Het is feest vandaag !

20 Jan 2023

20 januari is, sinds kort, veruit de meest memorabele dag in de geschiedenis van de mensheid als je het ons vraagt. En niet omdat de inwoners van het Spaanse San Sebastian elk jaar deze dag al drummend en verkleed als Napoleontische soldaten de straat optrekken (dit om te herdenken hoe de dagelijkse marsen van de Franse bezetter in de 18e eeuw belachelijk werden gemaakt door de soldaten achterna te lopen terwijl er op watertonnetjes werd geklopt). Niettegenstaande het feit dat ze de geschiedenisboeken halen, herinneren we ons 20 januari ook niet meteen als de dag dat The Washington Post in 1998 de verhouding van president Clinton met zijn stagiaire Monica Lewinsky aan het licht bracht, of dat Barack Obama in 2009 als eerste Afro-Amerikaanse president geïnaugureerd werd.

Uiteraard staat 20 januari in ons geheugen gegrift als de dag waarop we vorig jaar afscheid moesten nemen van zanger Meat Loaf en blijven we vandaag nog even stiekem stilstaan bij het feit dat Audrey Hepburn ons 30 jaar geleden, in 1993, verliet... Ook dat er vandaag koninklijke kaarsjes worden uitgeblazen door zowel Koningin Mathilde (1973), als door buzz lightyear, euhm, we bedoelen Buzz Aldrin, de voormalige astronaut die als tweede man voet op de maan zette, maakt 20 januari nog niet zo bijzonder.

Waarom we 20 januari wel op onze kalender markeren en hem trots in de verf zetten, is omdat vandaag Matti 3 jaar wordt ! Verjaren gebeurt misschien wel ieder jaar, maar, toegegeven, Matti’s peuterjaren zijn wel bijzonder geweest, nietwaar? Hij zag nog maar net het levenslicht of hij mocht het al opnemen tegen alle mogelijke covidvarianten die de wereld geruime tijd (en nog steeds) in de tang nemen. En ook tijdens deze huidige, moeilijke economische periode weet deze tanige kleuter zich staande te houden. Dus, bij deze, liefste Matti, een gelukkige verjaardag van ons allen ! We kijken al uit naar wat je allemaal nog tijdens jouw kleuterjaren zal verwezenlijken.

Wil jij deze kleine uk ook feliciteren, laat het ons dan weten door hem een berichtje te sturen via Facebook of Instagram.