blog-banner-matti-smartwatch-def.png)

9 onmisbare digitale assistenten, zoals Matti!

Ben jij ook altijd op zoek naar iets wat je tijd, geld en energie kan besparen? Dan is technologie tegenwoordig hét antwoord.
Welke slimme assistenten kunnen je helpen? Wij zetten een paar van onze favorieten apps op een rij.

26 Aug 2021

We laten boodschappen aan huis leveren, kopen een automatische stofzuiger, nemen personal trainers onder de arm, vragen Siri om onze wekker te zetten, shoppen massaal online en de frietjes worden aan de deur geleverd…  

Wat als er een slimme assistent zou bestaan die werkelijk alles kan? Eentje die het ons veel gemakkelijker maakt, die heel wat werk en tijd bespaart en slimme tips geeft… Hoewel, àlles is misschien net een tikkeltje te hoog gegrepen.

Gelukkig zijn er véél slimmeriken op de markt…

… die ons op weg zetten en ons leven een stukje aangenamer maken. We doken in onze telefoon (die ondertussen al lang niet zomaar een telefoon meer is) en zetten voor jou een paar van onze favoriete assistenten op een rij. Misschien kan jij ze ook gebruiken? Laat je inspireren door de slimme assistenten die wij niet meer kunnen missen:
 

 • Duolingo: Wil je je talenkennis bijspijkeren, maar heb je geen zin om elke week een avond in de klas te zitten? Schakel dan een slimme taalassistent in. Van Zweeds tot Arabisch, van Swahili tot Latijn… Het voelt aan als een spelletje en is zelfs een tikkeltje verslavend, want Duolingo probeert je te motiveren en zo op je eigen tempo je niveau op te krikken. De app is intussen ook al naar de beurs getrokken… Geen wonder, hij is erg populair.
   
 • Polarsteps:  ‘Turning travel moments into lifetime memories’ is de slogan van deze slimme assistent. En als jij binnenkort een reis op de planning hebt staan, download je maar beter deze app. Polarsteps is een tracking-app die je volgt op vakantie en een kaart maakt van alle plekken waar je passeerde. Je kan zelf foto’s en tekstjes toevoegen en maakt zo makkelijk een mooie en overzichtelijke ‘blog’. Als je wil, kan je je reis zo ook doorsturen naar ouders, de bomma of je collega’s zodat zij  je avonturen op de voet kunnen volgen. Gedaan met iedereen apart op de hoogte houden. Een slimme reisassistent dus!
   
 • Waze: Wij zijn fan van de fiets en de trein, maar sommige collega’s belanden toch nog regelmatig met de auto in de file. Gelukkig is er Waze, de slimme fileassistent. Het is een gratis navigatieapp van Google die de gegevens van iedereen die de app in z’n auto gebruikt, verzamelt. Op die manier toont Waze je de beste en snelste route én past het vliegensvlug je route aan indien nodig. Autorijders hebben dus geen excuus meer om te laat op kantoor aan te komen.
   
 • Kate: De slimme digitale assistent van KBC, in de KBC Mobile App. Je kan Kate vragen stellen over bankzaken, verzekeringen of andere diensten die KBC je aanbiedt via KBC Mobile. Op al deze vragen geeft Kate onmiddellijk een antwoord, of ze verbindt je door met een medewerker van KBC Live. Daarnaast kan Kate je leven ook gemakkelijker maken door zelf een bericht naar je te sturen als ze je kan helpen. Ze kan je bijvoorbeeld inzichten geven, je attent maken op risico’s of je laten weten wanneer je kunt besparen. Dat noemen we de ‘proactieve diensten’ van Kate. 
   
 • Ticketswap: De concert- en theaterzalen gaan opnieuw open! Concerten en festivals vullen de agenda! Maar nu duikt een nieuw probleem op: een ticket bemachtigen is soms moeilijk. Wat als je te laat bent om een ticket te kopen? Of omgekeerd, je hebt een ticket, maar zit met een dubbele boeking? Bespaar jezelf tijd en energie, want misschien heb je wel geluk met Ticketswap. De app brengt ticketkopers en verkopers met elkaar in contact. Slim en simpel.
   
 • Spotify: De slimme assistent die jouw muzieksmaak mogelijk beter kent dan jijzelf. De manier waarop we muziek ontdekken veranderde volledig met de komst van de digitale muziekdatabanken. Nog niet eens zó lang geleden, maar nu is het haast niet meer weg te denken. Naast een databank is Spotify ook een assistent die je muzieksmaak analyseert, waardoor de app je een bodemloze put aan nieuwe muziek kan voorstellen die je ongetwijfeld leuk vindt. Hij kent je muzieksmaak en doet suggesties op maat. En voel je je niet zo lekker? Of heb je net zin in een feestje? Dan heeft Spotify ook playlists voor elke mood… Van een slimme muziekassistent gesproken.
   
 • En misschien nog een kleine tip: weet je niet welk liedje er op de radio speelt maar wil je het wel toevoegen aan je playlist? Download dan Shazam. Die kan het je sowieso vertellen.
   
 • Alarmy: Nu thuiswerk deel uitmaakt van ons ‘nieuwe normaal’ raken velen ook veel moeilijker uit bed. Voor de moeilijke opstaanders onder ons is er Alarmy. Een wekker als een andere, maar eentje die ervoor zorgt dat je zéker die meeting van half 9 niet mist. De wekker stopt pas als je een bepaalde opdracht vervuld hebt. De opdracht zelf kan je kiezen: een wiskundevraagstuk, een spelletje memory, een bepaald aantal stappen die je moet zetten of – onze favoriet – een foto maken van je douche.
   
 • Runkeeper: We’ll show you how running will change your life. All you have to do is start.” zeggen ze zelf. En dat doen ze. Runkeeper motiveert dagelijks miljoenen lopers om te beginnen en te blijven sporten. De app helpt je om doelen te stellen en maakt vervolgens gepersonaliseerde trainingsplannen, volgt je dichtbij op en meet je vooruitgang. “All you have to do is start” dus, en dan blijven gaan, samen met deze slimme loopassistent. Naast Runkeeper is ook Strava is zo'n slimme sportapp die door héél veel mensen gebruikt wordt.

(lees verder onder de afbeelding)

Een slimme assistent inzetten om je geld te beleggen?

Wij, de Bolero-collega’s, zijn grote fan van die assistenten. En daarom hebben we er zelf eentje gemaakt: Matti, de slimme beleggingsassistent!

Schrik om de foute keuze te maken in het reuzegrote beursaanbod? Denk je dat je er zelf te weinig van kent? Wil je niet bezig zijn met aandelenkoersen? Dan helpt Matti je bij je eerste stappen op de beurs of, als je een meer ervaren belegger bent, kan hij je helpen je portefeuille extra te diversifiëren.

Onze directeur, Werner Eetezonne, legt je uit waarom we Matti maakten: “Bij Bolero streven we er voortdurend naar om het leven van de beleg-het-zelver zo makkelijk mogelijk te maken door heel wat beursinformatie en makkelijke tools aan te bieden. We merken dat sommige beleggers het toch te moeilijk vinden om zelf een keuze te maken uit de vele beursproducten die er zijn of bezorgd zijn dat ze een foute keuze zouden maken. Anderen hebben gewoon geen zin of geen tijd om er veel mee bezig te zijn… Matti kan hen daarbij helpen!”

Matti is een slimme assistent die zich richt op je beleggingsportefeuille. Als je iets meer wil doen met je spaarcenten, maar weinig tijd of zin hebt om er zelf mee bezig te zijn, dan kan Matti je helpen. Eerst probeert hij je beter te leren kennen en op basis vanje profiel of je interesses stelt hij een portefeuille van ETF’s voor je samen. Geloof je bijvoorbeeld sterk in technologie of in duurzaamheid? Dan kan je die voorkeuren aan Matti meegeven zodat hij er rekening mee kan houden. En bovendien hoef jij niet voortdurend de beurs op te volgen. Als er iets aan je portefeuille moet veranderen, dan stuurt Matti je een bericht met een nieuw portefeuillevoorstel. Handig he, zo’n slimme assistent? Hoe Matti exact te werk gaat, kan je lezen op zijn website, of kan je zien in z’n filmpje.