Blog

Heeft Matti invloed op de energietransitie?
13 Jun 2023

Heeft Matti invloed op de energietransitie?

Europa wil met de Green Deal tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent worden. Fit for 55, het Europese plan om de uitstoot van broeikasgassen met 55% terug te dringen tegen 2030, is een van de bouwstenen ervan. De energiesector moet zichzelf in de komende jaren verder heruitvinden.

Matti's rendement in mei
13 Jun 2023

Matti's rendement in mei

De maand mei staat traditioneel bekend als de maand waarin alle vogels een ei leggen en alle studenten met een ei zitten. De blok is voor velen achter de rug en de examens staan voor de deur. Voor die examenresultaten moeten we nog wel even wachten, maar we kunnen al wel een tussentijdse evaluatie van de financiële markten maken vooraleer we de zomermaanden ingaan.

The name is Buffett ... Warren Buffett
11 May 2023

The name is Buffett ... Warren Buffett

’s Werelds bekendste belegger, Warren Buffett, verraste in 2020 de beleggerswereld toen hij maar liefst 6 miljard dollar in vijf Japanse ondernemingen, zijnde Mitsubishi, Mitsui, Sumitomo, Itochu en Marubeni, investeerde. Drie jaar later brengt de 92-jarige beleggersgoeroe een bezoek aan Japan waarbij zijn holding Berkshire Hathaway haar belang in het Japanse vijftal optrekt naar telkens zo’n 7,4%. Lijkt Buffett een opportuniteit gespot te hebben in de achtergebleven Japanse beurs?

Matti’s rendement in april
11 May 2023

Matti’s rendement in april

De meeste westerse beurzen gingen er afgelopen maand lichtjes op vooruit. Uitzondering was onze eigen BEL 20 die de maand licht in negatieve cijfers afsloot. Matti deed het beter. De gemiddelde portefeuille werd in april ietsje meer waard.

Banken in rustiger vaarwater
19 Apr 2023

Banken in rustiger vaarwater

Door een stevige vertrouwensbreuk was het afgelopen maand alle hens aan dek in de bankensector. Enkele Amerikaanse banken gingen failliet en in Europa werd het noodlijdende Credit Suisse overgenomen door de Zwitserse bank UBS. Matti geeft toelichting.

Paaswijsheid
19 Apr 2023

Paaswijsheid

Het gezegde ‘leg niet alle eieren in één mand’ gaat al eeuwen mee. Tijdens Pasen zweren zelfs de allerkleinsten onder ons bij dit levensmoto, wanneer huis en tuin naarstig maar toch zorgvuldig afgezocht worden naar chocolade lekkernijen. Want, als die éne mand zou vallen, zijn alle eieren gebroken en verloren.

Aan de slag in 3 eenvoudige stappen

1
Beantwoord een aantal vragen om jouw portefeuilleprofiel te bepalen.
2
Stort geld op je Matti-rekening om te kunnen starten.
3
Investeer in een portefeuille die rekening houdt met je persoonlijke voorkeuren.
Open een rekening en start