Blog

Wat bracht het eerste kwartaal van 2021?
15 Apr 2021

Wat bracht het eerste kwartaal van 2021?

Het eerste beurskwartaal van 2021 zit erop. Het coronavirus bleef het nieuws nog steeds beheersen. Het vallen en opstaan van de strijd ertegen had de afgelopen drie maanden nog steeds zijn weerslag op de financiële markten. Voor Matti-beleggers een ideaal moment om even terug te blikken op de belangrijkste gebeurtenissen van dit eerste kwartaal.

Heeft de technologietrein de eindhalte bereikt?
14 Apr 2021

Heeft de technologietrein de eindhalte bereikt?

Technologie ligt Matti-beleggers nauw aan het hart. Het is dan ook de populairste voorkeur in de portefeuilles. Sinds maart vorig jaar gingen de technologieaandelen er als een razendsnelle trein op vooruit. De voorbije weken kwamen ze echter wat onder druk te staan. Vanwaar deze dip? Is de hausse van technologie voorbij?

De populariteit van ETF’s stijgt meer en meer
01 Apr 2021

De populariteit van ETF’s stijgt meer en meer

ETF’s of Exchange Traded Funds zagen een recordinstroom van beleggingen in 2020. Waarom zijn deze beursproducten zo populair bij beleggers? In 2020 werd er maar liefst voor 756 miljard dollar belegd in ETF's of voluit Exchange Traded Funds. Vooral obligatie-ETFs, duurzame ETF’s en grondstoffentrackers zagen de grootste groei volgens Blackrock, de grootste uitgever van ETF’s ter wereld onder de naam iShares. 

Vrouwen beleggen beter dan mannen
17 Mar 2021

Vrouwen beleggen beter dan mannen

Warren Buffett, Peter Lynch,… het kransje met bekende beursgoeroes is nog niet heel erg divers te noemen. Waar zijn de dames? Maar daar kan de komende jaren verandering in komen, want steeds meer vrouwen starten met beleggen! Ter gelegenheid van 8 maart, de internationale dag van de vrouwenrechten, gingen we op zoek naar de vrouwelijke belegger.

Matti blaast zijn eerste kaarsje uit!
20 Jan 2021

Matti blaast zijn eerste kaarsje uit!

Matti is jarig! Op 20 januari 2020 zag de slimme beleggingsassistent van Bolero het levenslicht. We gingen met Matti in gesprek over zijn missie, het voorbije beursjaar, zijn goede voornemens en nog heel wat anders.

Jong begonnen is half gewonnen
21 Dec 2020

Jong begonnen is half gewonnen

Jong begonnen is half gewonnen. Ook op de beurs geldt deze zegswijze. Dankzij de zogenaamde kracht van het samengestelde rendement kan je vermogen exponentieel groeien. Einstein noemde het niet voor niets 'het achtste wereldwonder'. Maar wat is dat juist, ‘samengesteld rendement’?

Aan de slag in 3 eenvoudige stappen

1
Beantwoord een aantal vragen om jouw portefeuilleprofiel te bepalen.
2
Stort geld op je Matti-rekening om te kunnen starten.
3
Investeer in een portefeuille die rekening houdt met je persoonlijke voorkeuren.
Open een rekening en start